Lovarda
szabályzat

 

Mindenki köteles lóra felszállás előtt elolvasni a szabályzatunkat és nyilatkozni az erre vonatkozó, lap alján található, nyilatkozat aláírásával arról, hogy saját felelősségre lovagol!

 

Kedves Vendégeink!
Kérjük, olvassák el figyelmesen
szabályzatunkat és tartsák
tiszteletben azt!

 
ikonok-03.png

01

Lovardánk nyitva tartása a bértartók számára napkeltétől napnyugtáig tart, míg a lovasok számára az előzetes telefonos egyeztetés a mérvadó.

molino_300x200cm_lohaton-04.png

02

A lovaglás  előzetes bejelentkezés alapján történik, ami azért szükséges egyrészt, mert a lovak ápolása, nyergelése időigényes feladat, másrészt a megfelelő időbeosztás óvja lovainkat a túlterheléstől. Továbbá így válik lehetővé, hogy kezdő-, haladó-, terep csoportokat szervezzünk, melyek intenzívebb oktatást és szórakozást biztosítanak Vendégeinknek.

molino_300x200cm_lohaton-05.png

03

Kérünk mindenkit, hogy lovaglásra alkalmas öltözetben jöjjenek lovagolni. Gyermekeknek 18 éves korhatár alatt kötelező a kobak használata. Kobakot lovardánk biztosítja azok számára, akinek nincs.

molino_300x200cm_lohaton-06.png

04

Kérjük, a lovakat ne etessék semmivel! A lovak emésztési rendszere bonyolult és érzékeny, könnyen megbetegedhetnek. Jutalmazni lovaglás után lehet, lehetőség szerint almával, répával vagy a lovas boltokban kapható jutalomfalatokkal.

molino_300x200cm_lohaton-07.png

05

A lovarda egész területén – kivéve az erre kijelölt helyeket – tilos a dohányzás és nyílt láng használata! Beleértve a Lóháton Budakeszin Lovas Iskola teljes területét. A széna és lucernabálákra felmászni, és arról ugrálni tilos.

molino_300x200cm_lohaton-08.png

06

Kérjük, mindig hang segítségével jelezzenek a lovak megközelítésekor! A ló alap- természetéből adódóan ijedős, ( úgynevezett: menekülő állat ) ezért a legszelídebb ló is balesetet okozhat, ha megijed. Mindig oldalról előre közelítsünk, lehetőség szerint úgy, hogy lásson bennünket!

molino_300x200cm_lohaton-09.png

07

Külön kérjük a Szülőket, hogy fokozottan ügyeljenek gyermekeikre, egyedül ne engedjék a lovak közelébe! A karámokba mindig, az istállókba az etetés idején tilos bemenni! Tisztelt Szülők! A rohangáló, kiabáló gyermek megijesztheti a lovakat, ezért kérjük gyermekeik csak az erre kijelölt játszótéren játszanak! A kiskorú lovasokra való felvigyázásszigorúan  a lovas oktatás idejére korlátozódik. Gyerekeiket ne hozzák ide órákkal az oktatás előtt, és ne vigyék el órákkal később ha ezt előre nem egyeztették, mert a holt időben történő esetleges balesetekért felelősséget nem tudunk vállalni! Az edzők az edzéseket tartják, óra után a következő lovasokkal foglalkoznak vagy a lovakat teszik a megfelelő helyekre, így nincs idejük és módjuk a szülők nélküli gyerekek felügyeletére.

molino_300x200cm_lohaton-10.png

08

Kérjük Önöket, segítsenek fenntartani a tisztaságot és rendet azzal, hogy nem szemetelnek! A lovardában és annak felszereléseiben okozott kárt teljes egészében az okozónak meg kell megtérítenie. A nyerges tárolót a lovardában  az oktatók használhatják. A bérlovagoltatáshoz használt nyergek tárolására szolgáló helyiségben az oktatók tartanak rendet, a nyergeket, kantárokat precízen tegyék a helyükre, mindig mossák le a zablát használat után. A lóápoláshoz használt felszereléseket (kefék, rongyok) is az erre kijelölt helyre tegyék vissza, ezeket ne hagyják szét. Ugyanez vonatkozik a lovarda által biztosított pálcára és fejvédő kobakokra is.

molino_300x200cm_lohaton-11.png

09

A lovakat az órák illetve túra előtt a lovas oktató ossza szét a Vendégek között, a lovasok méretének, tudásszintjének, a ló temperamentumának figyelembe vételével! Előzetes egyeztetés esetén változhat még a ló és lovas párosítása ( pl.: a ló sérülése vagy a csoport tagjainak változása esetén ). Kérjük, legyenek toleránsak lovas társaikkal. Az oktatók  mindig a legmegfelelőbb ló-lovas párosításra törekszenek.

molino_300x200cm_lohaton-13.png

10

Lovas oktatóink felmérik az újonnan érkező Vendégünk lovaglási tudásszintjét. Terepre csak az mehet – a baleset elkerülése és a többiek felhőtlen szórakozása érdekében – aki az oktatók szerint megfelelő tudásszinten lovagol.

molino_300x200cm_lohaton-12.png

11

Időnként a kiemelkedő kezdőknek  is lehetőségük van a. „ kisterep”-en részt venni. Ez 1 órás, vágta nélküli sétalovaglás  ügetéssel. Csak azok a kezdők vehetnek ezeken részt, akik a lovaspályán már elsajátították a helyes ülést és biztonságosan ülnek a lovon. A tereplovaglások 2 órásak ( igény szerint van egy órás is). Alkalmanként szervezünk egész napos illetve 2 napos túrákat is, melyekről időben tájékoztatjuk az lovasainkat.

molino_300x200cm_lohaton-14.png

12

Kérjük kedves Vendégeinket, kövessék mindenkor a lovas oktatók útmutatásait a baleset- veszély elkerülése érdekében! Így pl. a tereplovaglások alkalmával a lovak szétosztása a sorban nem tetszőleges! A vezetőink pontosan tudják, milyen menet-beosztásban lehet a legbiztonságosabban lovagolni és így felhőtlenül szórakozni, pihenni, egy kellemes szép lovaglásélménnyel gazdagabban hazatérni.

molino_300x200cm_lohaton-17.png

13

Tilos a lovon enni, cukorkát szopogatni, rágózni és dohányozni! Ez utóbbi különösen fontos a nyári nagy hőségben előforduló tarló és erdőtüzek miatt! ( Másrészt tiszteljük meg azzal lovas társainkat és lovainkat, hogy nem zavarjuk őket füstfelhőinkkel!)

molino_300x200cm_lohaton-16.png

14

Mindenki saját felelősségére lovagol! A legnagyobb körültekintés ellenére előfordulhat a lóról való esés, ez a lovaglás velejárója. A lovarda nem vállal felelősséget az esetleges sérülésekért! Kiskorú gyermek csak szülői hozzájárulással ülhet lóra! A Lóháton Budakeszin Lovas Iskola biztosítja Vendégeit afelől, hogy az oktatást képzett oktatók  végzik és a lovak illetve az azokon lévő szerszámok megfelelő minőségűek.

molino_300x200cm_lohaton-15.png

15

Lefoglalt időpontot lemondani díjmentesen  24 órával korábban lehet, későbbi lemondás esetén a teljes díj felszámolásra kerül.